برای استفاده از تمام امکانات سایت از جمله مرکز دانلود باید در سایت عضو شوید. برای ثبت نام تنها 1 دقیقه زمان نیاز دارید ، برای ثبت نام اینجا کلیک کنید

ثبت نام  راهنماي انجمن  جستجو  ليست اعضا  گروه هاي كاربران    ورود

ارسال يك موضوع جديد  پاسخ به يك موضوع

cms و کدنویسی نگاهی جدید

نويسنده پيغام
koosha_a
ارسالزمان ارسال: شنبه Jan 12, 2008 7:51 pm    موضوع: cms و کدنویسی نگاهی جدید پاسخ بصورت نقل قول

تاريخ عضويت: 06 Aug 2007

سلام دوستان امیدوارم این بحث به یه بحث مهم و داغ تبدیل بشه

من از فردا روی این موضوع با کمک شما دوستان به طور جدی می پردازم

سخن آغازین: امروزه cms ها کمک بزرگی برای ما هستند اما این آسانی آنها ایجاد تعداد بیشماری وب سایت توسط افراد ناآگاه را سبب شده که از هر نظر دارای ارزش پایینی هستند
تعدد لینکها ، شلوغی و ... اما سوال اینجاست چه موقع باید از cms ها استفاده کرد. آیا بهتر است برای کارهای خاص از ترکیت template ها استفاده کرد (همان کدنویسی) یا هنوز اصرار بر cms ها؟ و آیا با cms ها میتوان هر استراتژی و هر چیدمانی را پیاده کرد؟

در آخر به کمک هم مجموعه ای دسته بندی شده از template ها و یا cms هایی که قابلیت Customization بالایی دارند ولو تک هدفه معرفی میکنیم

نمی خوام موضوع این بخش شما رو به اشتباه بندازه فرض رو بر این گرفتیم که همه می دونیم هر cms و هر قطعه کدی با هدف یا هدفهایی ایجاد شده. منظور من از cms یا کدنویسی بحث در مورد جای بکارگیری هر کدام می باشد توانایی های cms های opensource نه الزاما joomla و nuke بلکه همه آنها و حد Customization آنها. (میدونیم cms های رایج در کشور ما cms های حرفه ای نیستند!)

اساسا بسیاری از cms ها در واقع portal هستند و به نظر من استفاده از یک portal cms بدون محدود کردن و غیرفعال بخش های اضافی برای یک وب سایت تک منظوره اشتباه است.
من وقتی وارد وب سایتی که با nuke درست شده میشم دیوونه میشم 100 لینک جورواجور بی نظمی وای ...

هر وب سایتی به انجمن احتیاج نداره و همچنین هر وب سایتی به user این که این قابلیت ها وجود داره دلیل به استفاده نمیشه.

بحث رو منحرف نمیکنم : بیایم از کارهایی که می توانیم با کدنویسی و استفاده از template ها انجام دهیم و ذکر مثال واقعی از این گونه وب سایتها شروع کنیم تا با توانایی آن بیشتر آشنا بشیم یعنی با مثال هایی از این وب سایتهای کدنویسی شده آنها رو ارزیابی کنیم و بعد cms هایی که می تونند به کمک کدنویسی ما بیان می پردازیم و بحث رو ادامه می دهیم.

در آخر به نظرم این بحث رو هیجایی ندیدم پس یه الگوی جدید برای راهمون انتخاب کنیم

با تشـــــــکر
بازگشت به بالا
دیدن پروفایل کاربرانارسال پیغام خصوصی
amir abbas
ارسالزمان ارسال: 2 شنبه Jan 14, 2008 6:17 pm    موضوع:  پاسخ بصورت نقل قول

راهبر انجمن

تاريخ عضويت: 08 Sep 2006

خوب مشکل اینجاست که سواد عمومی در مورد طراحی وب و مسائل مربوط به اون پایینه.
اکثر کسانی که طراحی وب کار می کنند سنی بین 16 تا 28 سال دارند. حداقل اونهایی که من باهاشون در تماس بودم اینطوری بودند. از طرفی منابع به روز و به درد بخور برای طراحی وب در دسترس نیست
کسانی که طراحی وب بلد هستند، این سواد رو از خوندن کتاب های موجود در بازار کسب می کنند و یا از کلاس های آموزشی که آموزش این کلاس ها هم به روز نیست.
نتیجه :

همه به جای فکر کردن به برنامه نویسی ، آسون ترین راه رو انتخاب می کنند که همون استفاده از یک CMS آمادست. این CMS بر خلاف گفته شما ، CMS های مبتدی و غیر حرفه ای نیستند. الان خیلی از سایت های بزرگ دنیا از سی ام اس های جوملا و یا دروپل برای راه اندازی سایت هاشون استفاده می کنند ولی در هر صورت باید دید که هدف از اینجاد یک CMS چیه

CMS برای این ایجاد شده که کار طراحان و برنامه نویسان وب کم بشه. سی ام اسی مثل دروپل این قابلیت رو داره که اغلب سایت ها رو باهاش ایجاد کنی ولی هر کدوم این سایت ها احتیاج به customization داره. شما باید هر کدوم رو برای نیاز خودت بهینه کنی. اینجاست که باز همون سواد کم خودشو نشون میده و طرف با اینکه به خیلی از بخش های یک CMS نیاز نداره ولی اون بخش ها رو حذف نمی کنه و یا اگر بخشی رو نیاز داره، دانش لازم رو نداره که یه ماژول بنویسه و مشکل خودش رو حل کنه.

نتیجه نهایی این میشه که تعداد زیادی سایت تقریبا یکسان (چون همه از یک سری پورتال محدود استفاده می کنند مثل جوملا ، مامبو، دروپال، نیوک و یکی دو مرود دیگه) ایجاد میشه. این سایت ها هیچ هدف مشخصی رو دنبال نمی کنند. در نهایت سر سال نشده خیلی از این سایت ها نابود می شن. میتونم با اطمینان بگم که 70 درصد سایت های ایرانی عمر زیر یک سال دارند.

ولی وقتی سایتی از پایه نوشته میشه. مثل سایت بالاترین
https://balatarin.com

و یا
www.cloob.com

به خاطر این که سرویسی خاص رو ارائه میدن که CMS های آماده قادر به ارائه اون سرویس نیستند.
و همچنین پشت این سایت ها چند تا برنامه نویس با تجربه وایسادن.
این سایت ها با اقبال مواجه میشن و سایتی مثل cloob به پر بازدید ترین سایت ایرانی تبدیل میشه و سایتی مثل بالاترین در زمانی خیلی کم میتونه بازدید های خیلی بالایی بدست بیاره و بیش از 10 هزار نفر در این سایت عضو بشن (در حال حاضر عضویت تو این سایت بسته شده ).

شما اگر برنامه نویس با تجربه باشید میتونید با استفاده از یک CMS هر سایتی رو ایجاد کنید ولی وقتی برنامه نویسی رو به خوبی بلد نباشید مطمئن باشید که کار خاصی با پرتال خودتون نمی تونید بکنید چون این سی ام اس ها بر اساس آخرین استاندارد های وب و توسط حرفه ای ترین برنامه نویس ها نوشته میشه. برای ویرایش این سیستم ها هم باید یک برنامه نویس حرفه ای باشید.

اگر سایت شما یه سایت کوچیکه و احتیاجی به فورم و یا خیلی از قابلیت های یک CMS نداره ، میتونید خودتون کدش رو بنویسید. ولی اگر عجله دارید و یا سواد لازم رو ندارید (که این دومی اصلا خوب نیستد)، مجبورید از CMS ها استفاده کنید.

ولی در کل اگر سایت تک می خواید که قابلیت های منحصر به فرد داشته باشه ، تنها راهش برنامه نویسه
بازگشت به بالا
دیدن پروفایل کاربرانارسال پیغام خصوصیارسال ايميلديدن وب سايت كاربر
local
ارسالزمان ارسال: 3 شنبه Jan 15, 2008 1:13 am    موضوع: کار با cms کار هر کسی نیست پاسخ بصورت نقل قول

تاريخ عضويت: 31 Dec 2007

سلام دوستان نظر این حقیر این هست که یک وبسایت که توسط cms طر احی شده و خوب شخصی سازی شده باشه چندان ساده نیست همچنین دلیل استفاده از cms فقط وقت کم یا نداشتن سواد کافی نمی تونه باشه امروزه دیگه همه چیز داره به این سمت می ره که ما از framework ها برای کارهامون استفاده کنیم نه این که همه چیز رو از اول بشینیم بنویسیم. به عنوان مثال می شه گفت دروپال یکی از قوی ترین cms هاست که می تونه این امکان رو فراهم کنه که بدون نیاز به تلاش چندانی سایت از نظر موتور های جستجو بهینه بشه که شاید فراهم کردن امکاناتی که این مجموعه فراهم کرده بسیار سخت باشه
البته این دلیل به رد حرف دوستان نیست و من کاملا موافقم که امروزه تعداد سایت هایی که امکاناتشون از محتواشون بیشتره و بسیاری از امکانات اضافی و مزخرف رو روی سایتشون قرار می دن داره مثل قارچ زیاد می شه ولی بدون شک این به مفهوم اشتباه بودن فلسفه وجودی cms ها نیست،هر چند که چشمان کور بسیاری از مشتری ها تفاوت این نوع وب سایت ها رو با وب سایت هایی که روی قسمت های مختلفش کارشناسی شده متوجه نمی شن و این مشکل بزرگی هست که طراحان وب باهاش دست به گریبان هستند.
بازگشت به بالا
دیدن پروفایل کاربرانارسال پیغام خصوصینام كاربري در پيغامگير Yahoo
خدمات هاستینگ وب رمز
koosha_a
ارسالزمان ارسال: 3 شنبه Jan 15, 2008 3:43 am    موضوع:  پاسخ بصورت نقل قول

سلام دوستان عزیز
و دوست عزیز امیرعباس ؛خوشحالم که عزیزی مثل شما اولین نفری بود که جواب داد.؛

دوست عزیر با حرفهای شما کاملا موافقم البته نحوه بیان من در مورد cms های رایج درست نبود joomla جزوه cms های خوبه در مورد drupal هم میتونم بگم که خیلی خوبه ولی نظرم اینه که cms هایی حرفه ای تر از joomla و drupal با حداقل همین کارایی ها وجود داره که در حال بررسی هستم و حرفم تا قبل از معرفی حداقل یکی از اونها اعتبار نداره.

اما با اصلاح حرفم انطور میگم که حداقل استفاده حرفه ای از cms های رایج در کشورمون نمیشه (من در حرفهام استثنا ها رو فراموش نکردم). متاسفانه با اطمینان میگم 90 در صد سایتهای ما از لحاظ یه طراحیه خوب ( طراحیه محیط سیر مجازی طراحیه قالب طراحیه گرافیک سازمان دهی یا تحلیل سیستم و ...) در رده ی سایت های پست قرار دارند . دوستی گفت اگه با همین طراحی بد ، محتوا ارایه کنند بازم همین حرف رو میزنید ؟ که من در جواب عقیده دارم مشکل همین جاست محتوای ما قربانیه طراحیه نادرست و نسپردن اون به کاردانه.

به طور کلی نظر من اینه که باید راهی جدی برای متقائد ساختن افراد ناآشنا به سپردن این قضیه به کاردان ها اندیشد.
تصور داشتن یه وب سایت شخصی برای هر کی جالبه اما کسی نیاز به وب سایت داره که یا قصد معرفیه کارخودشو رو داره یا ایده و حرفی برای گفتن. متاسفانه فکر داشتن یه سایت با کلی کاربر و لقب administrator برای مثلا طراح وسوسه انگیز شده.

من در این میون نباید از زحمات شما و ابتکارات و آموزشهای شما و دیگر دوستان غافل باشم که نیستم.

یه ایده که از مدت ها پیش در فکر منه ایجاد یه انجمن رسمی وب هست که در واقع کارهایی مثل تعیین پایه هزینه های کار طراحی و یا دادن عضویت به افرادی که طراح شناخته میشن و توجیهات آموزشی بوسیله مقالات نه البته بصورت فوروم و آگاه سازی و در آخر دادن لوگوی تایید به وب سایت های مجازه.
بازگشت به بالا
koosha_a
ارسالزمان ارسال: 3 شنبه Jan 15, 2008 3:54 am    موضوع:  پاسخ بصورت نقل قول

با حرف های دوست گرامی local هم مواقفم به هر حال ماا تو دنیای سرعت زندگی میکنیم.
بازگشت به بالا
amir abbas
ارسالزمان ارسال: 3 شنبه Jan 15, 2008 10:39 am    موضوع:  پاسخ بصورت نقل قول

راهبر انجمن

نقل قول :
سلام دوستان نظر این حقیر این هست که یک وبسایت که توسط cms طر احی شده و خوب شخصی سازی شده باشه چندان ساده نیست همچنین دلیل استفاده از cms فقط وقت کم یا نداشتن سواد کافی نمی تونه باشه امروزه دیگه همه چیز داره به این سمت می ره که ما از framework ها برای کارهامون استفاده کنیم نه این که همه چیز رو از اول بشینیم بنویسیم. به عنوان مثال می شه گفت دروپال یکی از قوی ترین cms هاست که می تونه این امکان رو فراهم کنه که بدون نیاز به تلاش چندانی سایت از نظر موتور های جستجو بهینه بشه که شاید فراهم کردن امکاناتی که این مجموعه فراهم کرده بسیار سخت باشه

دوست عزیز من هم همین رو قبول دارم. یک CMS برای این نوشته میشه که کار طراح رو راحت تر بکنه. هر چقدر این CMS انعطاف بیشتری داشته باشه (درست مثل همین دروپال) دست طراح برای ویرایش و بهینه کردن اون سیستم بازتره و میتونه سایت ها با موضوعات بیشتری رو با استفاده از اون CMS پیاده کنه.
من بیشتر بحثم سر جماعت ایرانی بود. متاسفانه برنامه نویسان ما اینقدر توان ندارند که یک سیستم قوی مثل دروپال رو برای کار خودشون customize کنند. اگر هم از این قبیل برنامه نویسان داشته باشیم، تعدادشون خیلی کمه.
من از بچه ها شنیده بودم که سایت ایستگاه با مامبو ساخته شده که طراح خودش اونو برای یک سایت تبلیغاتی بهینه کرده. اگر واقعا اینطور باشه ، همین یک مورد نشون میده که استفاده درست از یک CMS و بهینه کردن و تطبیق دادنش با یک نیاز ، چقدر میتونه مفید باشه و چقدر در صرف وقت طراح صرفه جویی میشه. وقت از همه چیز مهم تره
دلیل اینکه در حال حاضر همه طراحان هجوم بردن به سمت یادگیری فریم ورک Ruby on Rails هم همین مورده. شما یک سایت بزرگ رو میتونی در زمان خیلی کم تو این فریم ورک ایجاد کنی در صورتی که اگر می خواستی همون سایت رو با php بنویسی شاید کارت 10 برابر میشد. حالا کار به جایی رسیده که کتاب هایی مثل RailSpace منتشر میشه و در 500 صفحه به شما آموزش میده که چطور یک سایت social networking رو در فریم ورک Ruby on Rails ایجاد کنید. کاری که اگر قرار بود با php انجام بشه شاید 3000 صفحه کتاب هم براش کم بود.

من با وجود CMS ها مخالف نیستم. منتها کار نباید به همینجا ختم بشه که طرف یه CMS رو نصب کنه و بخواد از همون قابلیت های داخل CMS استفاده کنه. داشتن دانش برنامه نویسی لازمه کار یک وب مستره.

نقل قول :
متاسفانه با اطمینان میگم 90 در صد سایتهای ما از لحاظ یه طراحیه خوب ( طراحیه محیط سیر مجازی طراحیه قالب طراحیه گرافیک سازمان دهی یا تحلیل سیستم و ...) در رده ی سایت های پست قرار دارند . دوستی گفت اگه با همین طراحی بد ، محتوا ارایه کنند بازم همین حرف رو میزنید ؟ که من در جواب عقیده دارم مشکل همین جاست محتوای ما قربانیه طراحیه نادرست و نسپردن اون به کاردانه.

اگر منظور شما از طراحی همون طراحی استاتیک قالب سایت باشه با شما موافقم.
یک طراح اول باید طراحی استاتیک رو خوب یاد بگیره و بعد بره سمت طراحی داینامیک. البته تو اروپا و آمریکا این دو شیوه از همه جدا شده و هر بخش توسط متخصصان همون بخش ایجاد میشه ولی تو ایران معمولا تیم های طراحی کوچیک هستند و بیشتر مواقع طراح یک نفره باید هم طراحی استاتیک رو انجام بده و هم برنامه سیستم رو بنویسه.
90 درصد برنامه نویسان ما حتی با ساده ترین باگ های IE با CSS آشنا نیستند. به نظر من خیلی احمقانست وقتی کسی طراحی استاتیک رو نمیدونه ولی می خواد بره سمت طراحی داینامیک. طراحی استاتیک پیش نیاز طراحی داینامیکه. حتی سایت های وبلاگ ما که هم در آمد خوبی دارند و هم شناخته شده هستند از قبیل بلاگفا و یا پرشین بلاگ، حتی یک قالب استاندارد CSS ندارند. تمامی قالب هاشون با تفاوت های زیاد در دو مرورگر IE و Firefox نمایش داده میشه.
بازگشت به بالا
koosha_a
ارسالزمان ارسال: 3 شنبه Jan 15, 2008 12:09 pm    موضوع:  پاسخ بصورت نقل قول

همینطوره که شما میگید البته واژه طراح وب در کشورهای پیشرفته به صورت web programmer, web developer, web designer به کار میره و همون تقسیم هر بخشی که شما گفتید رو میرسونه.

منظور من شامل طراحی استاتیک هم میشد اما نه فقط اون (شکی ندارم که استاندارد بودن و نمایش یکسان در مرورگرها چقدر مهمه) . در واقع قبل از این موضوع، استراتژی کار ( دسته بندی موضوعات، هدایت صحیح و روشن، نوع نمایش و اصول مهندسی نرم افزار و ...) خیلی مهمه .شاید حرفم در مورد استراتژی برای بعضی از دوستان خنده دار باشه اما این موضوع مثل نوشتن الگوریتم و چارچوب و مشخص کردن اهداف و پیش بینی جلوتر در برنامه نویسیه و طراحی سایت هم یه سیستم هست که قبل هر چی نیاز به تحلیل سیستم داره.

حرف دوستانی که میگن این کار رو cms ها برای ما انجام دادن رو قبول ندارم درسته از خیلی جهات این کار رو کردن (مثل اصول و ساختار پایگاه داده و ...) اما به عنوان یه مثال از صدها مثال : حتما در بعضی از وب سایتها دیدید که تقسیم بندی گروه های (یا بخش های) اون وب سایت بیشتر از 20 مورد در حالی که در اصول روانشناسی بیش از شش هفت مورد جایز نیست (منظورم این نیست که دقیقا ) . این که هر موضوع به طور سلسله وار میتونه به موردهای تقسیم بشه درست و منطقیه.

برای مثال صفحه اول همین فوروم به 7 بخش اصلی تقسیم شده که یه دسته بندیه مناسبه. البته بحث دسته بندی در وب سایتها نیست و این یه مثال بود برای رسوندن منظور
بازگشت به بالا
amir abbas
ارسالزمان ارسال: 3 شنبه Jan 15, 2008 12:26 pm    موضوع:  پاسخ بصورت نقل قول

راهبر انجمن

نقل قول :
منظور من شامل طراحی استاتیک هم میشد اما نه فقط اون (شکی ندارم که استاندارد بودن و نمایش یکسان در مرورگرها چقدر مهمه) . در واقع قبل از این موضوع، استراتژی کار ( دسته بندی موضوعات، هدایت صحیح و روشن، نوع نمایش و اصول مهندسی نرم افزار و ...) خیلی مهمه .شاید حرفم در مورد استراتژی برای بعضی از دوستان خنده دار باشه اما این موضوع مثل نوشتن الگوریتم و چارچوب و مشخص کردن اهداف و پیش بینی جلوتر در برنامه نویسیه و طراحی سایت هم یه سیستم هست که قبل هر چی نیاز به تحلیل سیستم داره.

خوب من فکر میکنم اصلا برنامه نویسی ای وجود نداره که بخواد ساختار داشته باشه. همونطور که گفتم همه از CMS های آماده استفاده می کنند ولی در کل شیوه طراحی یک سایت اینه

اول باید هدف سایت مشخص بشه. این سایت چه هدفی داره که راه اندازی شده. مخاطبش کیه و ...
بعد از این کار میان روی کاغذ مشخص می کنن که سایت چه بخش هایی لازم داره. بعد از این کار میان هر بخش رو به طور مجزا طراحی می کنند. مثلا صفحه Login مجزا طراحی میشه. صفحه تماس با ما مجزا و ..... و در آخر ارتباط بین صفحات مختلف بر قرار میشه.
حالا تو ایران چطور برنامه می نویسن من نمیدونم ولی درستش اینطوریه

نقل قول :
حرف دوستانی که میگن این کار رو cms ها برای ما انجام دادن رو قبول ندارم درسته از خیلی جهات این کار رو کردن (مثل اصول و ساختار پایگاه داده و ...) اما به عنوان یه مثال از صدها مثال : حتما در بعضی از وب سایتها دیدید که تقسیم بندی گروه های (یا بخش های) اون وب سایت بیشتر از 20 مورد در حالی که در اصول روانشناسی بیش از شش هفت مورد جایز نیست (منظورم این نیست که دقیقا ) . این که هر موضوع به طور سلسله وار میتونه به موردهای تقسیم بشه درست و منطقیه.

خوب این مشکل سی ام اس نیست. مشکل وب مستر سایته که این همه دسته بندی برای سایتش درست میکنه. شما میتونی فقط 5 تا دسته بندی ساده برای سایت داشته باشی. مشکلی نیست.
سی ام اس کار رو راحت میکنه ولی باید

1- برای کار مناسب از سی ام اس مناسب استفاده بشه
2- باید از همون سی ام اس مناسب هم به شکل درست استفاده بشه
3- وب مستر باید دانش لازم رو داشته باشه که اگر نیاز خاصی داشته باشه خودش بتونه اون بخش رو به سی ام اس اضافه کنه
بازگشت به بالا
نمايش نامه هاي ارسال شده قبلي:   
ارسال يك موضوع جديد  پاسخ به يك موضوع صفحه 1 از 1